Nieuws


Ontdek de routenetwerken op de Veluwe

Het Routebureau Veluwe ontwikkelt en beheert de Veluwebrede routenetwerken voor fietsen, wandelen en paardrijden. Samen met mountainbiken zijn dit de activiteiten waarvoor het aanbod de komende jaren flink wordt uitgebreid. De Veluwe is immers een fantastische omgeving om lekker buiten actief te zijn! Stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan en maak een mooie route door de Veluwe. De Veluwe zal je absoluut verrassen met karakteristieke en schilderachtige dorpjes en steden.

Grensoverschrijdende populariteit van de Veluwe

Het Routebureau Veluwe is er namens de 21 Veluwse gemeenten om als netwerkorganisatie de Veluwse recreatieve routestructuren te beheren en ontwikkelen. Naast het beheren van het Veluwse fietsnetwerk houdt het routebureau zich namelijk ook bezig met de ontwikkeling van een nieuw Veluws wandelnetwerk, ruiter- en mennetwerk en de ontwikkeling van mountainbikeroutes op de Veluwe en in de randgemeenten. En omdat van over de hele wereld steeds meer toeristen naar de Veluwe komen, werden wij benaderd om meer dan 100 routeboekjes en wandpanelen te vertalen in het Duits en in het Engels. Wij zijn dan ook bijzonder trots om deel te hebben genomen aan dit project de afgelopen maanden!

Veluwe

Raccourci is de vaste partner van een aantal gerenommeerde partners in de culture sector: musea, evenementenorganisaties, kunstcentra maar ook de media en entertainment industrie zoals Lyuno Media Group. Wij helpen graag culturele instellingen de belangstelling in hun aanbod grootschaliger onder de aandacht te brengen bij een internationaal publiek. Hun publieksbereik wordt vanzelfsprekend groter als zij bijvoorbeeld hun website in het Engels of Duits laten vertalen.


Corona: nieuwe kansen voor een meer Europees gerichte Nederlandse economie?

Uiteraard heeft de coronacrisis grote gevolgen voor de mondiale economie. Mogelijk betekent de economische crisis die is ontstaan door corona een rem op de globalisering, en zal het financiële systeem anders worden ingericht. Dit biedt ook kansen voor een meer regionaal Europees gerichte Nederlandse economie.

Belangrijkste handelspartners van Nederland

Volgens een artikel van dr. Twan Geerts: ‘Het economisch belang van het Frans ten opzichte van de andere schooltalen’ (augustus 20) is de top vijf van de belangrijkste handelspartners over de afgelopen jaren stabiel gebleven: Duitsland, België, Vereniging Koninkrijk, Verenigde Staten en Frankrijk gevolgd door China, Italië, Spanje, Rusland en Polen. Ten opzichte van 2018 hebben de Verenigde Staten Frankrijk gepasseerd in handelsvolume.

lees meer


Het vrije woord onthoofd?

Vijf jaar na #jesuischarlie zijn we nu aangekomen bij #jesuissamuel. Op 16 oktober werd de Franse geschiedenisleraar Samuel Paty onthoofd. Reden: de leraar had lesgegeven over de vrije meningsuiting en had het daarbij aangedurfd om cartoons te tonen van de profeet Mohammed. Is daarmee het vrije woord onthoofd? Als ieder van ons steeds meer zijn eigen woorden moet wikken en wegen, dreigt zelfcensuur uit angst een feit te worden. De vraag die zich dan opdringt na deze zoveelste terreurdaad is dan ook: hoe kan de vrijheid van meningsuiting prevaleren als de ander deze meningsuiting als zo’n grote belediging ervaart en het gebrek aan respect vertaald wordt in geweld?

lees meer


Coronavirus

Beleid coronavirus, Vertaalbureau Raccourci

Vertaalbureau Raccourci volgt in haar beleid rond het coronavirus (SARS-CoV-2) minimaal de richtlijnen van het RIVM c.q. de overheid.

Naar aanleiding van het aangescherpte RIVM-beleid zijn de volgende maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan en de continuïteit van onze dienstverlening op peil te houden.

Geprogrammeerde besprekingen

Uitgangspunt is dat reeds geplande persoonlijke afspraken op kantoor of op locatie, thans telefonisch of via video conferencing (Skype of vergelijkbaar) zullen worden gehouden en wel bij voorkeur op het reeds geplande tijdstip.

Voor zaken waarin een persoonlijke afspraak noodzakelijk is of sterk de voorkeur heeft, geldt dat zo een afspraak zal moeten worden verzet naar een ‘provisorisch’ tijdstip.
Uit het bovenstaande maakt u op dat wij in beginsel geen persoonlijke afspraken zullen laten plaatsvinden, zolang de aangewezen instanties de kans op virusoverdracht groot achten.

Mogelijke uitzondering

Mocht een persoonlijke afspraak noodzakelijk zijn, kan van bovenstaande lijn worden afgeweken.

Bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of andere symptomen die op de aandoening Covid-19 kunnen wijzen, blijft een persoonlijke afspraak niet mogelijk. Komt het wel tot een persoonlijke afspraak, verwachten we dat u zich minimaal aan de richtlijnen vanuit de RIVM houdt.

Wij vragen u bij voorbaat om na binnenkomst eerst grondig uw handen te wassen en – zoals inmiddels wel algemeen bekend is, geen handen te schudden en om te hoesten of niezen in de elleboog. Zeker omdat wij ook cliënten in de risicogroepen hebben is dit essentieel.

Medewerkers van Vertaalbureau Raccourci houden zich aan de meest actuele richtlijnen van de RIVM. Desondanks en vooral gezien de grootschaligheid van dit virus kunnen wij echter geen verantwoordelijkheid dragen voor eventuele negatieve gevolgen voor uw gezondheid na de komst naar kantoor.

Tolkdiensten en conference call

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bel ons voor meer informatie!

Tot slot

Zodra er nieuwe richtlijnen van toepassing worden zullen wij deze informatie bijwerken. Met de bovenstaande maatregelen proberen wij zo verstandig als mogelijk om te gaan met het voorkomen en terugdringen van het coronavirus. Aarzel niet om telefonisch contact met ons op te nemen wanneer u vragen hebt!


Raccourci: ook uw vertaalbureau voor ondertiteling!

Vertaalbureau Raccourci is regelmatig betrokken bij het ondertitelen van programma’s voor bijvoorbeeld Nederlandse zenders.

Wij gaan graag dat extra stapje verder om jullie de beste kwaliteit te kunnen bieden. Jullie kunnen rekenen op de volgende voordelen:

Onze medewerkers zijn betrokken ervaren vertalers en/of ondertitelaars met puur als doel een passende ondertiteling. Ze weten altijd de juiste toon te kiezen en zorgen ervoor dat de timing van de ondertiteling nauwkeurig meeloopt met het beeldmateriaal.

U ontvangt van ons altijd een eerste versie ter controle. Wij verwerken uw feedback en voeren eventuele wijzigingen binnen 24 uur door.

En omdat geen video is hetzelfde, maken we voor elke nieuwe opdracht een gepersonaliseerde offerte. Zo kunnen we jullie wensen en specifieke vragen meenemen. Wij baseren onze prijs wel op de volgende 4 factoren: wat is de brontaal en de doeltaal, de duur van de video, wel of geen spoed en specialismen (bijvoorbeeld juridische of medische teksten).

Vertalen is een vak apart tot op de letter; ondertitelen is creatief-vertalen tot op de seconde!


Bereken uw kosten

Het woordtarief wordt gebaseerd op basis van de talencombinatie, het vakgebied en omvang van de vertaling.
In principe kunt u stellen: hoe bijzonderder een taal, hoe hoger het tarief. Omdat wij vertalen serieus nemen, bieden wij u bij verschillende talen, bij verschillende teksten en bij verschillende diensten ook verschillende prijzen.

Talencombinatie:
Vakgebied:
Kwaliteitscontrole:
iGlobale revisie: Wanneer de vertaling gereed is, wordt deze in grote lijnen gecontroleerd wat een scherp tarief oplevert.

Volledige revisie: Desgewenst kunt u kiezen voor een volledige revisie door een ervaren revisor (uw tekst wordt tot in het detail gecontroleerd). In beide gevallen worden uw teksten door hoogopgeleide en ervaren vertalers (native speakers) vertaald.


  Vertaalbureau Raccourci

  Sint Nicolailaan 1
  6821 HL Arnhem
  The Netherlands
    info@raccourci.nl
    +31 (0) 263517793
  BTW-id: NL002217836B15