Coronavirus


Beleid coronavirus, Vertaalbureau Raccourci

Vertaalbureau Raccourci volgt in haar beleid rond het coronavirus (SARS-CoV-2) minimaal de richtlijnen van het RIVM c.q. de overheid.

Naar aanleiding van het aangescherpte RIVM-beleid zijn de volgende maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan en de continuïteit van onze dienstverlening op peil te houden.

Geprogrammeerde besprekingen

Uitgangspunt is dat reeds geplande persoonlijke afspraken op kantoor of op locatie, thans telefonisch of via video conferencing (Skype of vergelijkbaar) zullen worden gehouden en wel bij voorkeur op het reeds geplande tijdstip.

Voor zaken waarin een persoonlijke afspraak noodzakelijk is of sterk de voorkeur heeft, geldt dat zo een afspraak zal moeten worden verzet naar een ‘provisorisch’ tijdstip.
Uit het bovenstaande maakt u op dat wij in beginsel geen persoonlijke afspraken zullen laten plaatsvinden, zolang de aangewezen instanties de kans op virusoverdracht groot achten.

Mogelijke uitzondering

Mocht een persoonlijke afspraak noodzakelijk zijn, kan van bovenstaande lijn worden afgeweken.

Bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of andere symptomen die op de aandoening Covid-19 kunnen wijzen, blijft een persoonlijke afspraak niet mogelijk. Komt het wel tot een persoonlijke afspraak, verwachten we dat u zich minimaal aan de richtlijnen vanuit de RIVM houdt.

Wij vragen u bij voorbaat om na binnenkomst eerst grondig uw handen te wassen en – zoals inmiddels wel algemeen bekend is, geen handen te schudden en om te hoesten of niezen in de elleboog. Zeker omdat wij ook cliënten in de risicogroepen hebben is dit essentieel.

Medewerkers van Vertaalbureau Raccourci houden zich aan de meest actuele richtlijnen van de RIVM. Desondanks en vooral gezien de grootschaligheid van dit virus kunnen wij echter geen verantwoordelijkheid dragen voor eventuele negatieve gevolgen voor uw gezondheid na de komst naar kantoor.

Tolkdiensten en conference call

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bel ons voor meer informatie!

Tot slot

Zodra er nieuwe richtlijnen van toepassing worden zullen wij deze informatie bijwerken. Met de bovenstaande maatregelen proberen wij zo verstandig als mogelijk om te gaan met het voorkomen en terugdringen van het coronavirus. Aarzel niet om telefonisch contact met ons op te nemen wanneer u vragen hebt!