Tolkdienst Nederlands – Spaans voor Agriterra en FEDEPLE


Van 11 tot 14 september heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden tussen het adviesbedrijf Agriterra en het Boliviaanse melkveebedrijf Federación Departamental de Productores Lecheros. Gedurende vier dagen bezochten zij verschillende locaties om kennis te maken met innovatieve Nederlandse landbouwtechnieken en als tolkbureau waren wij daar om de communicatie te faciliteren.

Agriterra is een adviesorganisatie en zet zich in voor het professionaliseren van boeren en tuinders in ontwikkelingslanden via coöperaties en organisaties. FEDEPLE vertegenwoordigt melkproducenten uit Santa Cruz. Bij de bijeenkomst waren melkveehouders, een voedingsdeskundige, een dierenarts en bestuursleden aanwezig. Het programma was divers en enerverend. Zo bezochten we verschillende veeteeltbedrijven als FrieslandCampina, een familiebedrijf en een Hightech veehouderij verbonden aan ZTLO waar gebruik wordt gemaakt van melkrobots. Er werd kennisgemaakt met uitgebalanceerd veevoer, drijfmest, stierenzaad voor inseminatie, organisatiestructuren, en laboratoria. Het ene moment bevonden de geïnteresseerden zich in een stal met pasgeboren kalfjes en werd er gretig kennisgemaakt met karnemelk, het andere moment bespraken de bedrijven het belang van duurzaamheid in een moderne ontvangstruimte.

De bijeenkomst was een succes en de opdrachtgevers waren zeer tevreden over onze tolkdienst. Wij zijn verheugd om van dienst te hebben mogen zijn voor deze vooruitstrevende bedrijven!