Tolkdiensten voor het Asser instituut


Gedurende tien dagen organiseerde het T.M.C. Asser instituut een training in Den Haag. Van 4 t/m 13 december 2016 vlogen allerlei hoge ambtenaren vanuit Egypte, Jordanië, Libië en Marokko naar de politieke hoofdstad van Nederland om deze training bij te wonen. Deze openbare aanklagers, rechters, experts en beleidsmakers met een juridische achtergrond, namen deel aan deze leerzame week onder de noemer Shiraka.

Wij zijn er trots op dat wij net als vorig jaar wederom zorg hebben mogen dragen voor de simultane tolkdiensten. De tolkdiensten waren vanuit het Engels en het Frans naar het Arabisch, en andersom. Deze week vol uitdagingen en gezelligheid zal de geschiedenisboeken ingaan als een zeer geslaagde periode waar wij met grote tevredenheid op terugkijken.

Dit Nederlandse kennis- en onderzoekscentrum is zowel gespecialiseerd in internationaal privaat- en publiekrecht, Europees recht en internationale handelsarbitrage. Het Asser instituut heeft al jaren als doel om wetenschappelijk onderzoek en activiteiten binnen het postgraduate onderwijs te stimuleren en te organiseren, waarbij de genodigden hun kennis met betrekking tot het internationale recht versterken.

Daarnaast heeft het Asser instituut als doelstelling om de positie van Den Haag als ‘City of Justice, Peace and Security’ te versterken. Naast het stimuleren en organiseren van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, houdt het instituut zich ook gedreven bezig met contractonderzoek en advieswerkzaamheden. Tot de opdrachtgevers van het Asser instituut behoren onder andere de Europese Unie, nationale overheden, internationale organisaties en advocatenkantoren.

Meer informatie over de tolkdiensten van vertaalbureau Raccourci