Notariële tolkdiensten


Notariële tolkdiensten

Raccourci biedt sinds 2003 beëdigde notariële tolkdiensten aan. Onze beëdigde tolken tolken voor notarissen, curatoren en advocatenkantoren, maar ook voor particulieren, bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen. Deze notariële tolkervaring wordt tevens aangevuld en ondersteund door ervaring met het vertalen van juridische stukken voor notaris- en advocatenkantoren. Mede door deze combinatie van het structureel vertalen van notariële en juridische documenten en het verlenen van beëdigde persoonlijke tolkdiensten bij notarissen en advocaten blijven onze notariële tolken en juridische vertalers up-to-date met de terminologie en de laatste ontwikkelingen in de wetgeving.

Een notaristolk is een beëdigde tolk met een extra specialisatie op het gebied van notarieel recht. Als iemand onvoldoende Nederlands spreekt, is een notaris verplicht een tolk in te schakelen. Zowel bij de eventuele bespreking als bij de ondertekening van de akte, zoals een hypotheekakte, leveringsakte, testament of huwelijksakte. Op 1 januari 2009 trad de Wet beëdigde tolken en vertalers (Wbtv) in werking. Sindsdien mag er alleen nog maar beëdigd vertolkt worden door tolken die ingeschreven staan in het Register van beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Deze tolken hebben een eed afgelegd bij de rechtbank en moeten aan talloze kwaliteitseisen voldoen. U kunt dus niet een kennis meenemen die vertaalt.

Raccourci Vertaalbureau staat u graag bij met een beëdigde tolk met beheersing van de notariële en juridische terminologie. Wij kunnen een tolk voor u regelen in onder andere het Nederlands, Frans, Spaans, Engels, Duits, Italiaans maar ook het  Chinees, Turks, Arabisch.

Welke andere tolkdiensten biedt Raccourci aan?

Raccourci werkt samen met verschillende soorten tolken, zoals conferentietolken, gesprekstolken, gerechtstolken en notaristolken. Afhankelijk van de situatie bekijken wij samen met u binnen de specialisaties naar de meest geschikte manier van tolken: simultaan, consecutief, of fluisteren.

Heeft u een professionele beëdigde notaristolk nodig of heeft u een ander verzoek, aarzel niet en neem contact op met ons om geheel vrijblijvend geïnformeerd te worden.

Notary Public: Seal embossed on document with pen