Tolkdienst voor het CDA


ENGELSE TOLKDIENST (SIMULTAAN)

Afgelopen vrijdag 9 september verzorgde Raccourci een tolkdienst in het Engels voor het CDA.
Het jaarlijkse Leadershipdinner van het CDA vond plaats in in het Hilton (Den Haag).

Sprekers waren de heren Peter Altmaier, Kabinetschef in het kabinet Merkel III en Jan Kees de Jager, ouder Minister van financiën en nu CFO bij KPN.

Verschillende thema’s werden besproken: het vluchtelingenbeleid in Duitsland en Europa, het populisme en andere actuele onderwerpen.

Voor de aanwezige Engelstalige gasten heeft Vertaalbureau Raccourci op passende en discrete wijze de simultane vertolking op zich genomen.

Bij de ongeveer 90 genodigden waren onder andere de volgende prominenten aanwezig:

cda

Sybrand van Haersma Buma, Jaap de Hoop Scheffer, Mona Keijzer, Ruth Peetoom, Yvonne van Rooy, Jan Peter Balkenende, Elco Brinkman, Joop Wijn, Liesbeth Spies, Esther de Lange en de sprekers Peter Altmaier en Jan Kees de Jager.

FLUISTERSET 

Door gebruik te maken van een microfoon voor de tolk en draadloze headsets voor de luisteraars kon de tolk aan de zijkant van de zaal plaats nemen en konden de gasten gewoon aan tafel onder de andere toehoorders van een heerlijk diner genieten. Het gebruik van een geluidscabine werd hiermee overbodig. Bij meer dan 20 luisteraars zal er echter wel van een cabine gebruik gemaakt moeten worden.

politicus

Door het besloten karakter kunnen wij vanzelfsprekend noch inhoudelijk noch qua impressie iets vertellen of laten zien van de bijeenkomst.

Wel geeft de samenwerking tussen het CDA en Raccourci aan dat wij inzetbaar zijn op het allerhoogste niveau, voor iedere tolkopdracht, voor iedere vertaling!